Henkilökohtaisen avun hyväksi työnantajaksi – Oima Kiertue 2023 

Mitkä ovat henkilökohtaisen avun työnantajuuden hyvät käytännöt?
Millä tavalla työsuhteen osapuolten yhteistyötä voidaan kehittää?

Tapahtumapaikkakunnat:
27.4. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue – Oulu, Technopolis Peltola, Yrttipellontie 1
3.5. Keski-Suomen hyvinvointialue – Jyväskylä,Tietotalo, Kilpisenkatu 1

Tervetuloa maksuttomiin keskustelutilaisuuksiin, joissa tarkoituksena on käydä läpi henkilökohtaisen avun työnantajamallin hyviä käytänteitä, muutoksia ja saada osallistujilta eväitä hyvän työnantajuuden työkalupakkiin. Puhujina tapahtumassa ovat Oima Oy:n toimitusjohtaja Jani Laatikainen, työnohjaaja Jarmo Tiri Ratkaisutoimisto Aamupäivä Oy:stä  ja Jyri Juusti, työkykyjohtamisen kehityspäällikkö, Varma.

Tilaisuuksissa pohdimme muun muassa, mitä työnantajuus tarkoittaa työnantajan elämässä, mitä se vaatii ja antaa. Mietimme myös yhdessä, mitkä ovat työnantajan, työntekijän ja vammaispalvelujen roolit ja millaisella pelikentällä toimimme.

Sujuvan arjen varmistamisen ja sen tukeminen nousevat myös esiin keskusteluissamme. Miten sitä voi tukea? Miten varmistetaan se, että henkilökohtaisen avustajan työpaikka on terveellinen ja turvallinen. Entä mitä on hyvä johtaminen työsuhteessa?

Ohjelmassa on lyhyitä asiantuntijoiden esityksiä ja yhteistä keskustelua näistä teemoista. Kiertueen tapahtumapaikoissa on huomioitu esteettömyys mahdollisimman hyvin. Tilaisuuksissa on mukana yksi yleisavustaja.

Tilaisuus on suunnattu erityisesti henkilökohtaisen avun työnantajille, työntekijöille ja sidosryhmille. Tilaisuuden järjestää Oima Oy. Yhteistyökumppaneina toimivat Varma ja Ratkaisutoimisto Aamupäivä Oy.

Ohjelma

klo 11.30-12.30 Kahvitarjoilu, ständeihin tutustumista ja vapaata verkostoitumista.

klo 12.30 Tilaisuus alkaa

klo 12.30 -12.40 Yhtenäisenä tavoitteena helppous, läpinäkyvyys ja sujuva arki 
Jani Laatikainen, toimitusjohtaja, Oima Oy 

klo 12.40 – 12.50 Minä työnantajana
Jarmo Tiri, työnohjaaja, Ratkaisutoimisto Aamupäivä Oy

klo 12.50 – 13.30 Ryhmäkeskustelut pöytäkunnittain ja yhteenveto

klo 13.30 – 14.00 Kahvitauko ja verkostoitumista

klo 14.00 – 14.10 Sujuva arki ja työ 
Jyri Juusti, työkykyjohtamisen kehityspäällikkö, Varma

klo 14.10 – 15.00 Ryhmäkeskustelu pöytäkunnittain ja yhteenveto

klo 15.00 – 15.30 Tilaisuuden päätössanat 
Jani Laatikainen, Oima Oy

Tilaisuus päättyy 

Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

#OimaKiertue2023 puhujat: Jani Laatikainen (Oima Oy), Jarmo Tiri (Aamupäivä Oy) ja Jyri Juusti (Varma)

Lue myös

Oima laajentaa palvelutuotannon tarjoamista

23.06.2022

Oima tekee työnhallintaohjelmistoa SaaS-palveluna henkilökohtaisen avun ja omais- ja perhehoidon tarpeisiin. Lähes kolmen vuoden ajan Oima on tehnyt palkanlaskentaa huolehtien kuukausittain kahden alueen henkilökohtaisten avustajien palkanlaskennasta. Itse tuntien kirjaamisen lisäksi hoidamme palkanlaskentaan liittyvän asiakaspalvelun. Asiakkaidemme toiveesta olemme nyt päättäneet laajentaa tätä toimintaa. Oima avaa palkan- ja palkkionlaskentaan erikoistuneen erillisyksikön kesän 2022 aikana. Tavoitteenamme on vapauttaa […]

Lue lisää

Oiman toimintamalli

26.10.2021

Organisaatioita voidaan johtaa monin eri tavoin. Ehkä kaikkein perinteikkäin tapa on hierarkinen malli, jossa on usein tunnistettavissa ainakin johtajat, esimiehet ja alaiset, välitasoja voi olla lukuisia. Päätökset valmistellaan alaisten toimesta, mutta nuijitaan pöytään jollain ylemmällä tasolla. Näin oli ennen Oimallakin, kunnes ajattelutapa päätettiin keväällä 2020 kyseenalaistamisen jälkeen muuttaa. Hieman koronan alkamisen jälkeen Oimalla otettiin käyttöön […]

Lue lisää

Oima 11 vuotta

16.05.2022

Keväällä 2021 Oima täytti 10 vuotta. Koronan takia tämä juhla jäi vähän varjoon, mutta nyt tilanteen hieman helpottaessa on aika juhlistaa tätä kunnolla! Kiitos siis jokaiselle meidän kanssamme matkaa jakaneelle, toivottavasti saamme jatkaa yhteistyötä seuraavat 10 vuotta! Matkaan on mahtunut monenlaista, niin iloja kuin surujakin. Oima on selkiyttänyt tavoitteitaan ja määritellyt työelämää uusiksi. Työelämää on […]

Lue lisää