Henkilökohtaisen avun hyväksi työnantajaksi – Oima Kiertue 2023 

Mitkä ovat henkilökohtaisen avun työnantajuuden hyvät käytännöt?
Millä tavalla työsuhteen osapuolten yhteistyötä voidaan kehittää?

Tapahtumapaikkakunnat:
27.4. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue – Oulu, Technopolis Peltola, Yrttipellontie 1
3.5. Keski-Suomen hyvinvointialue – Jyväskylä,Tietotalo, Kilpisenkatu 1
4.5. Etelä-Savon hyvinvointialue – Mikkeli, XAMK Ravintolat (tila D127), Patteristonkatu 2
10.5. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Kauniainen, Työväen Akatemia, Vanha Turuntie 1 
15.5. Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue – Seinäjoki, Kalevan navetta,
Nyykoolinkatu 25

Tervetuloa maksuttomiin keskustelutilaisuuksiin, joissa tarkoituksena on käydä läpi henkilökohtaisen avun työnantajamallin hyviä käytänteitä, muutoksia ja saada osallistujilta eväitä hyvän työnantajuuden työkalupakkiin. Puhujina tapahtumassa ovat Oima Oy:n toimitusjohtaja Jani Laatikainen, työnohjaaja Jarmo Tiri Ratkaisutoimisto Aamupäivä Oy:stä  ja Jyri Juusti, työkykyjohtamisen kehityspäällikkö, Varma.

Tilaisuuksissa pohdimme muun muassa, mitä työnantajuus tarkoittaa työnantajan elämässä, mitä se vaatii ja antaa. Mietimme myös yhdessä, mitkä ovat työnantajan, työntekijän ja vammaispalvelujen roolit ja millaisella pelikentällä toimimme.

Sujuvan arjen varmistamisen ja sen tukeminen nousevat myös esiin keskusteluissamme. Miten sitä voi tukea? Miten varmistetaan se, että henkilökohtaisen avustajan työpaikka on terveellinen ja turvallinen. Entä mitä on hyvä johtaminen työsuhteessa?

Ohjelmassa on lyhyitä asiantuntijoiden esityksiä ja yhteistä keskustelua näistä teemoista. Kiertueen tapahtumapaikoissa on huomioitu esteettömyys mahdollisimman hyvin. Tilaisuuksissa on mukana yksi yleisavustaja.

Tilaisuus on suunnattu erityisesti henkilökohtaisen avun työnantajille, työntekijöille ja sidosryhmille. Tilaisuuden järjestää Oima Oy. Yhteistyökumppaneina toimivat Varma ja Ratkaisutoimisto Aamupäivä Oy.

Ohjelma

klo 11.30-12.30 Kahvitarjoilu, ständeihin tutustumista ja vapaata verkostoitumista.

klo 12.30 Tilaisuus alkaa

klo 12.30 -12.40 Yhtenäisenä tavoitteena helppous, läpinäkyvyys ja sujuva arki 
Jani Laatikainen, toimitusjohtaja, Oima Oy 

klo 12.40 – 12.50 Minä työnantajana
Jarmo Tiri, työnohjaaja, Ratkaisutoimisto Aamupäivä Oy

klo 12.50 – 13.30 Ryhmäkeskustelut pöytäkunnittain ja yhteenveto

klo 13.30 – 14.00 Kahvitauko ja verkostoitumista

klo 14.00 – 14.10 Sujuva arki ja työ 
Jyri Juusti, työkykyjohtamisen kehityspäällikkö, Varma

klo 14.10 – 15.00 Ryhmäkeskustelu pöytäkunnittain ja yhteenveto

klo 15.00 – 15.30 Tilaisuuden päätössanat 
Jani Laatikainen, Oima Oy

Tilaisuus päättyy 

Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

#OimaKiertue2023 puhujat: Jani Laatikainen (Oima Oy), Jarmo Tiri (Aamupäivä Oy) ja Jyri Juusti (Varma)

Lue myös

Oimalla töissä

15.07.2021

Kysyimme oimalaisilta, miksi he haluavat olla juuri Oimalla töissä. Vastauksissa korostui erityisesti Oimassa tehtävän työn merkityksellisyys, hyvä työympäristö ja innostava työkulttuuri. Oimassa työskentely on sopivan haastavaa ja yhteistyö on vahvaa.   Mikko kertoo: “Oimalla pääsee tekemään oikeasti merkityksellistä työtä, joka vaikuttaa suoraan asiakkaan jokapäiväiseen elämään. Työ ei ole ns. Liukuhihnatyötä, jossa saat tehtävän eteesi, teet sen ja siirryt seuraavaan, vaan sinulla on mahdollisuus oikeasti kuulla ja nähdä työsi vaikutus asiakkaille. […]

Lue lisää

Oima kehittää kotona tuotettavan hoivan hallintaa aiempaa vahvemmin osana Vismaa

02.12.2021

Oiman vahva panostus kotona tuotettavien hoivapalvelujen työnhallintaan jatkuu entistä leveämmin hartioin osana Vismaa. Pohjois-Euroopan suurimpana ohjelmistotalona Visma tarjoaa Oimalle erinomaiset mahdollisuudet pyrkiä kohti tavoitettaan halutuimpana hoivatyön hallinnan kumppanina. Oima jatkaa Visma-perheessä täysin itsenäisenä yhtiönä. Kaikki tutut oimalaiset palvelevat sinua siis jatkossakin. Oiman ratkaisut, jotka helpottavat henkilökohtaista apua tarvitsevien sekä perhe- ja omaishoitajien arkea, saavat nyt […]

Lue lisää

Oima säästää merkittävästi hyvinvointialueiden työaikaa

19.01.2023

Hyvinvointialueiden käynnistyessä myös henkilökohtaisen avun sekä omais- ja perhehoidon järjestämisessä tapahtui mittava muutos. Manuaalisen työn vähentämiseksi merkittävästi, kotona tehtävän hoivan työsuhteiden hallintaa siirrettiin monella hyvinvointialueella Oiman kehittämään toiminnanohjausjärjestelmään.  Henkilökohtaisen avun työnantajamallin hallinnointi on ollut vuodesta 2015 Oiman tärkein toimiala, viimeisen vuoden kuluessa omais- ja perhehoidossa puolet hyvinvointialueista siirtyi käyttämään Oima-palvelua. Tämä nelinkertaisti palvelun käyttäjämäärän.  Oiman järjestelmällä hoitajat pääsevät […]

Lue lisää