Henkilökohtaisen avun hyväksi työnantajaksi – Oima Kiertue 2023 

Mitkä ovat henkilökohtaisen avun työnantajuuden hyvät käytännöt?
Millä tavalla työsuhteen osapuolten yhteistyötä voidaan kehittää?

Tapahtumapaikkakunnat:
27.4. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue – Oulu, Technopolis Peltola, Yrttipellontie 1
3.5. Keski-Suomen hyvinvointialue – Jyväskylä,Tietotalo, Kilpisenkatu 1

Tervetuloa maksuttomiin keskustelutilaisuuksiin, joissa tarkoituksena on käydä läpi henkilökohtaisen avun työnantajamallin hyviä käytänteitä, muutoksia ja saada osallistujilta eväitä hyvän työnantajuuden työkalupakkiin. Puhujina tapahtumassa ovat Oima Oy:n toimitusjohtaja Jani Laatikainen, työnohjaaja Jarmo Tiri Ratkaisutoimisto Aamupäivä Oy:stä  ja Jyri Juusti, työkykyjohtamisen kehityspäällikkö, Varma.

Tilaisuuksissa pohdimme muun muassa, mitä työnantajuus tarkoittaa työnantajan elämässä, mitä se vaatii ja antaa. Mietimme myös yhdessä, mitkä ovat työnantajan, työntekijän ja vammaispalvelujen roolit ja millaisella pelikentällä toimimme.

Sujuvan arjen varmistamisen ja sen tukeminen nousevat myös esiin keskusteluissamme. Miten sitä voi tukea? Miten varmistetaan se, että henkilökohtaisen avustajan työpaikka on terveellinen ja turvallinen. Entä mitä on hyvä johtaminen työsuhteessa?

Ohjelmassa on lyhyitä asiantuntijoiden esityksiä ja yhteistä keskustelua näistä teemoista. Kiertueen tapahtumapaikoissa on huomioitu esteettömyys mahdollisimman hyvin. Tilaisuuksissa on mukana yksi yleisavustaja.

Tilaisuus on suunnattu erityisesti henkilökohtaisen avun työnantajille, työntekijöille ja sidosryhmille. Tilaisuuden järjestää Oima Oy. Yhteistyökumppaneina toimivat Varma ja Ratkaisutoimisto Aamupäivä Oy.

Ohjelma

klo 11.30-12.30 Kahvitarjoilu, ständeihin tutustumista ja vapaata verkostoitumista.

klo 12.30 Tilaisuus alkaa

klo 12.30 -12.40 Yhtenäisenä tavoitteena helppous, läpinäkyvyys ja sujuva arki 
Jani Laatikainen, toimitusjohtaja, Oima Oy 

klo 12.40 – 12.50 Minä työnantajana
Jarmo Tiri, työnohjaaja, Ratkaisutoimisto Aamupäivä Oy

klo 12.50 – 13.30 Ryhmäkeskustelut pöytäkunnittain ja yhteenveto

klo 13.30 – 14.00 Kahvitauko ja verkostoitumista

klo 14.00 – 14.10 Sujuva arki ja työ 
Jyri Juusti, työkykyjohtamisen kehityspäällikkö, Varma

klo 14.10 – 15.00 Ryhmäkeskustelu pöytäkunnittain ja yhteenveto

klo 15.00 – 15.30 Tilaisuuden päätössanat 
Jani Laatikainen, Oima Oy

Tilaisuus päättyy 

Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

#OimaKiertue2023 puhujat: Jani Laatikainen (Oima Oy), Jarmo Tiri (Aamupäivä Oy) ja Jyri Juusti (Varma)

Lue myös

Oima-palvelun saavutettavuustestaus

17.08.2021

Oima suoritti kattavan saavutettavuustestauksen palveluunsa kesäkuun lopulla. Saavutettavuustestauksen tarkoituksena oli löytää palvelustamme kohtia jotka toimivat vajavaisesti tai eivät ollenkaan ruudunlukijoiden kanssa tai joiden käyttö on ainoastaan näppäimistöllä käytettäessä heikkoa.

Lue lisää

Oima 11 vuotta

16.05.2022

Keväällä 2021 Oima täytti 10 vuotta. Koronan takia tämä juhla jäi vähän varjoon, mutta nyt tilanteen hieman helpottaessa on aika juhlistaa tätä kunnolla! Kiitos siis jokaiselle meidän kanssamme matkaa jakaneelle, toivottavasti saamme jatkaa yhteistyötä seuraavat 10 vuotta! Matkaan on mahtunut monenlaista, niin iloja kuin surujakin. Oima on selkiyttänyt tavoitteitaan ja määritellyt työelämää uusiksi. Työelämää on […]

Lue lisää

Oiman henkilökohtaisen avun koulutuspäivän materiaali

21.11.2023

Oima järjesti marraskuun alussa henkilökohtaisen avun koulutuspäivän, jossa hyvinvointialueiden käyttäjillä oli mahdollisuus kuulla palveluun toteutetuista kehityskohteista, esittää toiveita tulevan kehityksen suhteen ja keskustella henkilökohtaisen avun ajankohtaisista asioista.

Lue lisää