Työharjoittelijasta vakkariksi – Tunnen ylittäneeni itseni

Julkaistu: 29.8.2023

Olen opiskellut liiketaloutta ja valmistuin keväällä 2023 merkonomiksi koulutuskuntayhtymä OSAO:sta. Opiskelun yhteydessä etsin itselleni työharjoittelupaikkaa, sain tietää ohjelmistopalvelua toimittavasta Oimasta, että heilläkin on jonkun verran palkanlaskentaa. Tulin Oimalle aluksi harjoitteluun toukokuussa 2022. Perehdytys oli mietitty Oimalla tosi tarkasti etukäteen, käytännössä näin viestipalvelu Slackista reaaliaikaisen tilanteen, sain kollegoilta koko ajan tukea ja apua.

Työyhteisö on tuntunut ensimmäisestä päivästä lähtien rennolta ja leppoisalta. Olen saanut olla oma itseni ja voinut kysyä rohkeasti työkavereilta apua ja ohjausta. Minut on otettu moneen asiaan mukaan, olen saanut osallistua työhaastatteluihin kysymällä kysymyksiä ja kertomalla oman mielipiteeni. Olen saanut auttaa myös uusien kollegoiden perehdytyksessä, ja olen myös hypännyt uuteen asiakokonaisuuteen, kuten Omais- ja perhehoidon käyttötuki.

Töitä teen Oulun toimistolla ja kollegat saa nopeasti vaikka etäyhteydellä kiinni. Tehtävässäni olen saanut hyvin vastuuta, ja koen kasvaneeni sopivassa suhteessa. Palautetta olen saanut myös niin hyvistä kuin huonoista asioista, eikä harjoittelun aikana oikeastaan koskaan tuntunut siltä, että olen harjoittelija. Kaikkeen olen saanut mennä, oman mielenkiinnon mukaan. Harvoin on tullut oltua poissa, kun äiti on auttanut lasteni hoidossa. Sekin on auttanut, että on pystynyt tekemään töitä etänä, jos vaikka vanhempi lapsi on ollut sairaana kotona.

Toimintamalli TEAL tuo yhteisöllisen fiiliksen ja tunteen tasa-arvosta, toki on ihmisiä, joilla on erilaisia mielipiteitä, mutta nekin otetaan Oimalla huomioon. Oimalla on mahdollisuus käyttää kaksi tuntia viikossa liikuntaan hyvinvointitaukona, tämä on minulle iso juttu, että saan kaksi kertaa viikossa liikuntaa. Olen käyttänyt omia tuntejani kävelyyn. Arkena minulla on ollut myös paljon menoja lasten takia, se on ollut ok, ja Oimalla tämä on ymmärretty.

Koen saaneeni Oimalta hyvät eväät työelämään. Aiemmin minulla oli sellainen olo, että en ole missään hyvä, mutta sitten huomasin, että olenkin! Koen ylittäneeni itseni, olen saanut kiitosta siitä, että olen ollut avuksi. Siitä tulee työn merkityksellisyys.

Tällä hetkellä harjoitteluni on ohi, minulla on merkonomin tutkinto kädessä ja olen siirtynyt vakinaiseksi työntekijäksi Oimalla. Syksyllä 2023 opiskeluni jatkuvat työn ohessa liiketalouden parissa.

Tulevaisuudessa haluaisin vielä enemmän suuntautua asiakaspalveluun. Omassa työssäni on ollut palkanlaskentaa ja sitten ihmisten auttamista, siitä tulee hyvä tasapaino ja saan työssäni palkitsevia tilanteita, kun jokin asiakkaan ongelma saadaan ratkaistua, ja asiakas tulee selkeästi iloiseksi tästä.  


 

Tuuli, 1v 3 kk Oimalla

Lue myös

Henkilökohtaisen avun hyväksi työnantajaksi - Oima Kiertue 2023 

21.02.2023

Mitkä ovat henkilökohtaisen avun työnantajuuden hyvät käytännöt?Millä tavalla työsuhteen osapuolten yhteistyötä voidaan kehittää? Tapahtumapaikkakunnat:27.4. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue – Oulu, Technopolis Peltola, Yrttipellontie 13.5. Keski-Suomen hyvinvointialue – Jyväskylä,Tietotalo, Kilpisenkatu 1 Tervetuloa maksuttomiin keskustelutilaisuuksiin, joissa tarkoituksena on käydä läpi henkilökohtaisen avun työnantajamallin hyviä käytänteitä, muutoksia ja saada osallistujilta eväitä hyvän työnantajuuden työkalupakkiin. Puhujina tapahtumassa ovat Oima Oy:n toimitusjohtaja Jani Laatikainen, työnohjaaja Jarmo […]

Lue lisää

Kutsu webinaariin: Miten työnantaja ja työntekijä yhdessä voivat rakentaa sujuvaa arkea?

20.09.2023

Kevään Oima-kiertueella kohdattiin henkilökohtaisen avun työnantajia ja avustajia. Kiertueella keskusteltiin rohkeasti resilienssistä, huonoista päivistä, luottamisesta, neuvottelutaidoista, ja miten työnantajan ja avustajan suhde on vastavuoroinen.

Lue lisää

Pohteen alueen omaishoitajat ja sijaiset: 
tervetuloa Oima haltuun - koulutukseen!

28.04.2023

Tervetuloa Pohteen ja Oiman järjestämään Oima haltuun – koulutukseen oppimaan Oima-palvelun ketteräksi käyttäjäksi! – Koulutusta tarjotaan niille omaishoitajille ja sijaisille, joilla on käytössään tietokone, tabletti tai älypuhelin, jolla on mahdollista käyttää Oima-palvelua – Koulutus on rakennettu teidän tarpeiden lähtökohdista – haluamme olla tukemassa arvokasta työtänne – Koulutus toteutetaan lähikoulutuksena ja virtuaalikoulutuksena – Koulutuksen jälkeen saat […]

Lue lisää