Työharjoittelijasta vakkariksi – Tunnen ylittäneeni itseni

Julkaistu: 29.8.2023

Olen opiskellut liiketaloutta ja valmistuin keväällä 2023 merkonomiksi koulutuskuntayhtymä OSAO:sta. Opiskelun yhteydessä etsin itselleni työharjoittelupaikkaa, sain tietää ohjelmistopalvelua toimittavasta Oimasta, että heilläkin on jonkun verran palkanlaskentaa. Tulin Oimalle aluksi harjoitteluun toukokuussa 2022. Perehdytys oli mietitty Oimalla tosi tarkasti etukäteen, käytännössä näin viestipalvelu Slackista reaaliaikaisen tilanteen, sain kollegoilta koko ajan tukea ja apua.

Työyhteisö on tuntunut ensimmäisestä päivästä lähtien rennolta ja leppoisalta. Olen saanut olla oma itseni ja voinut kysyä rohkeasti työkavereilta apua ja ohjausta. Minut on otettu moneen asiaan mukaan, olen saanut osallistua työhaastatteluihin kysymällä kysymyksiä ja kertomalla oman mielipiteeni. Olen saanut auttaa myös uusien kollegoiden perehdytyksessä, ja olen myös hypännyt uuteen asiakokonaisuuteen, kuten Omais- ja perhehoidon käyttötuki.

Töitä teen Oulun toimistolla ja kollegat saa nopeasti vaikka etäyhteydellä kiinni. Tehtävässäni olen saanut hyvin vastuuta, ja koen kasvaneeni sopivassa suhteessa. Palautetta olen saanut myös niin hyvistä kuin huonoista asioista, eikä harjoittelun aikana oikeastaan koskaan tuntunut siltä, että olen harjoittelija. Kaikkeen olen saanut mennä, oman mielenkiinnon mukaan. Harvoin on tullut oltua poissa, kun äiti on auttanut lasteni hoidossa. Sekin on auttanut, että on pystynyt tekemään töitä etänä, jos vaikka vanhempi lapsi on ollut sairaana kotona.

Toimintamalli TEAL tuo yhteisöllisen fiiliksen ja tunteen tasa-arvosta, toki on ihmisiä, joilla on erilaisia mielipiteitä, mutta nekin otetaan Oimalla huomioon. Oimalla on mahdollisuus käyttää kaksi tuntia viikossa liikuntaan hyvinvointitaukona, tämä on minulle iso juttu, että saan kaksi kertaa viikossa liikuntaa. Olen käyttänyt omia tuntejani kävelyyn. Arkena minulla on ollut myös paljon menoja lasten takia, se on ollut ok, ja Oimalla tämä on ymmärretty.

Koen saaneeni Oimalta hyvät eväät työelämään. Aiemmin minulla oli sellainen olo, että en ole missään hyvä, mutta sitten huomasin, että olenkin! Koen ylittäneeni itseni, olen saanut kiitosta siitä, että olen ollut avuksi. Siitä tulee työn merkityksellisyys.

Tällä hetkellä harjoitteluni on ohi, minulla on merkonomin tutkinto kädessä ja olen siirtynyt vakinaiseksi työntekijäksi Oimalla. Syksyllä 2023 opiskeluni jatkuvat työn ohessa liiketalouden parissa.

Tulevaisuudessa haluaisin vielä enemmän suuntautua asiakaspalveluun. Omassa työssäni on ollut palkanlaskentaa ja sitten ihmisten auttamista, siitä tulee hyvä tasapaino ja saan työssäni palkitsevia tilanteita, kun jokin asiakkaan ongelma saadaan ratkaistua, ja asiakas tulee selkeästi iloiseksi tästä.  


 

Tuuli, 1v 3 kk Oimalla

Lue myös

Oiman palvelu sijaismaksamiseen uudistuksessa mukana

29.06.2020

Alkukesän vaihtuessa keskikesäksi myös aiemmin tuttu SuoraTyö sai uuden ilmeen ja muuttui Oimaksi. Uudella ilmeellämme halusimme tuoda esille palvelumme ainutlaatuisia puolia, työnhallinnan automatisoinnin vapautta lisääviä mahdollisuuksia ja kokonaisuuden helppoutta.   Muutoksista huolimatta on korostettava, että emme ole luopumassa Oiman palvelun sijaismaksajaominaisuudesta ja sen tuomista mahdollisuuksista. Haluamme ehdottomasti jatkaa sijaismaksamisen kehittämistä vielä pidemmälle, erityisesti asiakkaidemme toiveita kuunnellen. Tavoitteenamme on vastata asiakkaidemme tarpeisiin ja haasteisiin entistä paremmin.  […]

Lue lisää

Oimalla töissä

15.07.2021

Kysyimme oimalaisilta, miksi he haluavat olla juuri Oimalla töissä. Vastauksissa korostui erityisesti Oimassa tehtävän työn merkityksellisyys, hyvä työympäristö ja innostava työkulttuuri. Oimassa työskentely on sopivan haastavaa ja yhteistyö on vahvaa.   Mikko kertoo: “Oimalla pääsee tekemään oikeasti merkityksellistä työtä, joka vaikuttaa suoraan asiakkaan jokapäiväiseen elämään. Työ ei ole ns. Liukuhihnatyötä, jossa saat tehtävän eteesi, teet sen ja siirryt seuraavaan, vaan sinulla on mahdollisuus oikeasti kuulla ja nähdä työsi vaikutus asiakkaille. […]

Lue lisää

Vahvalla kasvun polulla olevan Oima Oy:n toimitusjohtajaksi Miika Halonen 

01.12.2023

Oiman palveluilla tuetaan ihmisten arkea ja parannetaan kotona asumisen edellytyksiä. Oima on pitkäjänteisellä työllä saavuttanut vankan aseman vammaisten henkilökohtaisen avun sekä omais- ja perhehoidon toimialueilla. Nykyään palvelumme koskettavat jo kymmenien tuhansien ihmisten arkea Suomessa. Oima Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.12.2023 alkaen Miika Halonen. Halonen on työskennellyt Oiman liiketoimintajohtajana viiden vuoden ajan, ja ollut luotsaamassa Oiman […]

Lue lisää