Työharjoittelijasta vakkariksi – Tunnen ylittäneeni itseni

Julkaistu: 29.8.2023

Olen opiskellut liiketaloutta ja valmistuin keväällä 2023 merkonomiksi koulutuskuntayhtymä OSAO:sta. Opiskelun yhteydessä etsin itselleni työharjoittelupaikkaa, sain tietää ohjelmistopalvelua toimittavasta Oimasta, että heilläkin on jonkun verran palkanlaskentaa. Tulin Oimalle aluksi harjoitteluun toukokuussa 2022. Perehdytys oli mietitty Oimalla tosi tarkasti etukäteen, käytännössä näin viestipalvelu Slackista reaaliaikaisen tilanteen, sain kollegoilta koko ajan tukea ja apua.

Työyhteisö on tuntunut ensimmäisestä päivästä lähtien rennolta ja leppoisalta. Olen saanut olla oma itseni ja voinut kysyä rohkeasti työkavereilta apua ja ohjausta. Minut on otettu moneen asiaan mukaan, olen saanut osallistua työhaastatteluihin kysymällä kysymyksiä ja kertomalla oman mielipiteeni. Olen saanut auttaa myös uusien kollegoiden perehdytyksessä, ja olen myös hypännyt uuteen asiakokonaisuuteen, kuten Omais- ja perhehoidon käyttötuki.

Töitä teen Oulun toimistolla ja kollegat saa nopeasti vaikka etäyhteydellä kiinni. Tehtävässäni olen saanut hyvin vastuuta, ja koen kasvaneeni sopivassa suhteessa. Palautetta olen saanut myös niin hyvistä kuin huonoista asioista, eikä harjoittelun aikana oikeastaan koskaan tuntunut siltä, että olen harjoittelija. Kaikkeen olen saanut mennä, oman mielenkiinnon mukaan. Harvoin on tullut oltua poissa, kun äiti on auttanut lasteni hoidossa. Sekin on auttanut, että on pystynyt tekemään töitä etänä, jos vaikka vanhempi lapsi on ollut sairaana kotona.

Toimintamalli TEAL tuo yhteisöllisen fiiliksen ja tunteen tasa-arvosta, toki on ihmisiä, joilla on erilaisia mielipiteitä, mutta nekin otetaan Oimalla huomioon. Oimalla on mahdollisuus käyttää kaksi tuntia viikossa liikuntaan hyvinvointitaukona, tämä on minulle iso juttu, että saan kaksi kertaa viikossa liikuntaa. Olen käyttänyt omia tuntejani kävelyyn. Arkena minulla on ollut myös paljon menoja lasten takia, se on ollut ok, ja Oimalla tämä on ymmärretty.

Koen saaneeni Oimalta hyvät eväät työelämään. Aiemmin minulla oli sellainen olo, että en ole missään hyvä, mutta sitten huomasin, että olenkin! Koen ylittäneeni itseni, olen saanut kiitosta siitä, että olen ollut avuksi. Siitä tulee työn merkityksellisyys.

Tällä hetkellä harjoitteluni on ohi, minulla on merkonomin tutkinto kädessä ja olen siirtynyt vakinaiseksi työntekijäksi Oimalla. Syksyllä 2023 opiskeluni jatkuvat työn ohessa liiketalouden parissa.

Tulevaisuudessa haluaisin vielä enemmän suuntautua asiakaspalveluun. Omassa työssäni on ollut palkanlaskentaa ja sitten ihmisten auttamista, siitä tulee hyvä tasapaino ja saan työssäni palkitsevia tilanteita, kun jokin asiakkaan ongelma saadaan ratkaistua, ja asiakas tulee selkeästi iloiseksi tästä.  


 

Tuuli, 1v 3 kk Oimalla

Lue myös

Miten työnantaja ja avustaja yhdessä voivat rakentaa sujuvaa arkea?

20.09.2023

Miten Työnantaja ja avustaja yhdessä voivat rakentaa sujuvaa arkea? Aika: 24.10. klo 10.00-11.00Paikka: Webinaari Kevään Oima-kiertueella kohdattiin henkilökohtaisen avun työnantajia ja avustajia. Kiertueella keskusteltiin rohkeasti resilienssistä, huonoista päivistä, luottamisesta, neuvottelutaidoista, ja miten työnantajan ja avustajan suhde on vastavuoroinen. Järjestämme kaikille avoimen webinaarin tiistaina 24. lokakuuta klo 10–11 teemalla ”Mikä rakentaa henkilökohtaisen avun sujuvaa arkea”. Tavoitteena on […]

Lue lisää

Oiman palvelu kotitalouksille ja mikroyrityksille päättyy vuoden lopussa

Oiman palvelu kotitalouksille ja mikroyrityksille päättyy vuoden lopussa

08.06.2021

Tänä vuonna Oima täytti 10 vuotta. Silloinen SuoraTyö perustettiin ratkaisemaan työn teettämisen haasteita ja helpottamaan erilaisia työn tekemisen ja teettämisen haasteita. Tavoitteeksi tuli matalan kynnyksen työllistämisen edistäminen laajemmin myös satunnaisesti työllistävillä työnantajalla. Nämä työnantajat ovat vuosien varrella maksaneet tuhansia palkkoja Oiman palvelun kautta. Automatisoitu palkanmaksumenetelmä onkin auttanut monenlaisia pieniä työnantajia työllistämisessä. Kuitenkin Oiman toiminta on […]

Lue lisää

Uutena oimalaisena

24.09.2021

Kuukauden päivät takana Oimalaisena ja nyt pääsettekin kuulemaan mun fiiliksiä ja hieman mitä täällä teen.  Ensinnäkin lienee hyvä kertoa itsestä jotain. Olen tosiaan Ville ja liityin oimalaisten joukkoon noin kuukausi takaperin. Olen aiemmin työskennellyt julkisella puolella palkkahallinnon parissa sekä yksityisellä puolella asiakaspalvelun tehtävissä, eli varmastikin huomaatte, että perinteistä liukuhihnatyötä on tehty hyvinkin pitkälti.    Sain itse kuulla Oimasta heinäkuun puolella ensimmäistä kertaa, kun ystäväni näytti minulle ilmoitusta, jossa etsittiin uutta työntekijää ilahduttamaan asiakkaidemme arkea. Oimassa minua innosti erityisesti se, miten ja […]

Lue lisää